Praktijk balans psycholoog Eindhoven HelmondPraktijk voor integratieve therapie en coaching   

 

 

 

 

Angst/fobie

Angst is een basisemotie, een gevoel dat iedereen wel kent omdat het bij ons hoort. Angst is een menselijke reactie die ons beschermt in levensbedreigende situaties. Angst weerhoudt ons er bijvoorbeeld van om overmoedig te raken en zonder te kijken de weg over te steken maar angst waarschuwt ook als er gevaar dreigt. Angst is dus een nuttige emotie die signalen herkent zodat we scherp en snel kunnen reageren.

Bij sommige mensen gaat hun angst een eigen leven leiden en komt de angst boven op momenten dat het niet noodzakelijk is. Faalangst is de angst om te falen oftewel het fout te doen. Het woord fobie wordt ook vaak gebruikt. Er bestaan verschillende soorten specifieke fobieën, bijvoorbeeld angst voor spinnen, onweer, hoogtevrees, kleine ruimtes, naalden, straatvrees, de tandarts en vliegangst.

Als coach, integratief therapeut, hypnotherapeut, hechtingstherapeut, EMDR-therapeut en PDS-therapeut in Eindhoven, Helmond en omgeving wil ik u graag begeleiden. Bel of mail voor meer informatie of ga naar contact.

 

Marieke Westenberg
Tel.: 06 8110 0924 info@praktijkinbalans.com Jan Smitzlaan 7, 5611 LD Eindhoven Lisvoort 14, 5706 HA Helmond   JB design