Praktijk balans psycholoog Eindhoven HelmondPraktijk voor integratieve therapie en coaching   

 

 

 

 

Klassieke hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie die wordt ingezet bij vele psychologische en lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld angst, controle houden, depressie, eetproblemen zoals afvallen, fobie, hechtingsproblemen, onzekerheid, perfectionisme, piekeren, slaapproblemen, stoppen met roken, stress, trauma en rouw. Een lange, begeleide ontspanning is de basis voor deze therapie. Door de lange ontspanning zakt de cliënt vanuit zijn meestal overvolle hoofd zijn lichaam in en begint hier al de verandering van zijn probleem. Vervolgens neem ik de cliënt mee ‘op reis’ met behulp van een ontspannen droombeeldverhaal waarin de cliënt onbewust zijn klacht verandert en bewerkt.

Van ons voelen, denken en handelen komt 90% uit het onderbewuste, slechts 10% is bewust. Zo kan je je dus ook meteen de enorme kracht van het onderbewuste voorstellen. Hoe vaak gaan we niet voorbij aan ons ‘onderbuikgevoel’? De cliënt merkt vaak al na een paar sessies een grote verandering ten opzichte van zijn omgaan met zijn klacht. Bijkomend voordeel is dat veel cliënten vaak beter kunnen inslapen en doorslapen.

Regressietherapie
Regressie is een specialisatie in de hypnotherapie, evenals reïncarnatietherapie. Regressie betekent terugspoelen naar een ervaring uit het verleden. Die ervaring uit het verleden zorgt in het dagelijkse bestaan voor problemen. Regressie is geschikt bij de volgende klachten: angsten, controle houden, depressie, faalangst, fobie, hechtingsproblemen, onzekerheid, perfectionisme, piekeren, stress, trauma, zich ‘klein’ voelen en zich niet gehoord of gezien voelen in sommige situaties.

Doel van regressie is niet om de ervaring uit het verleden te veranderen maar louter het gevoel uit die ervaring te bewerken zodat je in het hier en nu anders om zal gaan met je klacht. Omdat regressie in je onderbewuste plaatsvindt, is de werking hiervan zeer doeltreffend en krachtig. Van ons voelen, denken en handelen komt 90% uit het onderbewuste, slechts 10% is bewust.

Hechtingstherapie
Als moeder heb je een natuurlijke drang om je aan je kindje te hechten. Hechtingstherapie is geschikt voor moeders die, ongeacht de reden, nog niet goed gehecht zijn met hun kind en de band met hun kind willen verbeteren. Je merkt een verstoorde hechting aan je gevoel diep van binnen dat er iets niet klopt. Je voelt bijvoorbeeld niet echt een diepe band met jouw kind of merkt een verschil in toegankelijkheid tussen je kinderen.

Hechting tussen moeder en kind begint bij de conceptie. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden kan de hechting onbewust worden verstoord. Moeder kan bijvoorbeeld langdurig misselijk zijn, allerlei problemen ervaren met haar partner tijdens of na haar zwangerschap, een ouder verliezen aan de dood tijdens of na haar zwangerschap, een gecompliceerde bevalling of keizersnede hebben en zo uit elkaar gehaald worden in de eerste belangrijke uren van hechting.
Na de bevalling kan het kind onbewust bepaalde lichamelijke klachten hebben als gevolg van de verstoorde hechting. Jeugdastma is een duidelijk, zichtbaar gevolg.

Als coach, integratief therapeut, hypnotherapeut, hechtingstherapeut, EMDR-therapeut en PDS-therapeut in Eindhoven, Helmond en omgeving wil ik u graag begeleiden. Bel of mail voor meer informatie of ga naar contact.

Marieke Westenberg
Tel.: 06 8110 0924 info@praktijkinbalans.com Jan Smitzlaan 7, 5611 LD Eindhoven Lisvoort 14, 5706 HA Helmond   JB design