Praktijk balans psycholoog Eindhoven HelmondPraktijk voor integratieve therapie en coaching   

 

 

 

 

Trauma/EMDR

Trauma betekent letterlijk wond. Je hebt een wond opgelopen doordat je iets schokkends meegemaakt hebt, recent of in het verleden (PTSS ofwel posttraumatische stressstoornis). Je merkt dit aan meer spanning in je lichaam, schrikachtig zijn en mogelijke herbeleving in nachtmerries. Alles wat een cliënt als traumatisch ervaart, is een trauma. Dit kunnen ook thema’s zijn zoals verlatingsangst, bindingsangst, hechting, schuldgevoel, gepest zijn en angsten.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is door middel van handbewegingen of klikjes op de oren de hersenen afleiden van de traumatische gebeurtenis die cliënt navertelt. EMDR brengt een stroom van gedachten, gevoelens en beelden op gang. De handbewegingen of klikjes op de oren leiden tot reorganisatie van het trauma in de hersenen en tot vermindering van de traumatische lading.

Als coach, integratief therapeut, hypnotherapeut, hechtingstherapeut, EMDR-therapeut en PDS-therapeut in Eindhoven, Helmond en omgeving wil ik u graag begeleiden. Bel of mail voor meer informatie of ga naar contact.
Marieke Westenberg
Tel.: 06 8110 0924 info@praktijkinbalans.com Jan Smitzlaan 7, 5611 LD Eindhoven Lisvoort 14, 5706 HA Helmond   JB design